Omgaan met Agressie

Agressietraining: Omgaan met Agressie (en vervelend gedrag)

Helaas krijgen veel mensen tijdens hun werk met agressie te maken. Maar hoe ga je om met (verschillende vormen van) agressie en ander vervelend gedrag op de werkvloer? En hoe kun je agressie veelal in een vroeg stadium al voorkomen en op effectieve wijze ombuigen?

Voor wie is deze agressietraining interessant?

De training ‘Omgaan met agressie’ sluit aan bij iedereen die in de dagelijkse praktijk beter wil leren omgaan met agressie, frustratie en/of ander vervelend gedrag.

Inhoud agressietraining

Iedere training is maatwerk. Wij ontwikkelen deze agressietraining geheel naar de behoefte van jouw organisatie. Met als leidraad thema’s als:

  • Effectief omgaan met verschillende vormen van agressie en intimidatie
  • Verschillende vormen van agressie weten te onderscheiden in de praktijk
  • Zowel je persoonlijke als professionele grenzen weten te stellen en bewaken
  • Agressie tijdig (h)erkennen en effectief ombuigen
  • Omgaan met frustratiegedrag en emoties
  • Instrumentele agressie begrenzen
  • Zelfcontrole technieken toepassen
  • Inzicht in persoonlijke kwaliteiten en valkuilen 
  • De-escalerend handelen


Agressietraining: oefenen met een trainingsacteur

Omgaan met agressie leer je vooral door het te doen en te ervaren middels realistische praktijkscenario’s. Binnen deze training bieden we de mogelijkheid om te werken met een professionele trainingsacteur. Door de inzet van een trainingsacteur kunnen situaties snel inzichtelijk en visueel aangeboden worden. Maar ook om deelnemers daadwerkelijk te laten ervaren wat gedrag doet en welk effect dit heeft is de inzet van een trainingsacteur van grote toegevoegde waarde binnen deze agressietraining.

Dit alles uiteraard in een veilige leeromgeving waarin iedereen de mogelijkheid aangeboden krijgt om daadwerkelijk te ervaren en te oefenen met de aangereikte tools om zo de spreekwoordelijke eerste stappen te kunnen zetten. Door de opbouw van de training, bestaande uit verschillende werkvormen, zal op laagdrempelige wijze de cursist meegenomen worden in de leermomenten met de trainingsacteur.

Algemeen trainingsdoel

Na deze agressietraining ben je in staat om verschillende vormen van emotie en agressie te onderscheiden en hier effectief en de-escalerend op te reageren. je bent weerbaarder, weet je eigen spanning te reguleren en zowel je persoonlijke als professionele grenzen effectief te stellen en te (blijven) bewaken.

Agressietraining: leren en ontwikkelen mag leuk zijn!

Wij zijn van mening dat persoonlijke ontwikkeling naast leerzaam ook leuk mag zijn!
Sterker nog: de ervaring leert dat de leerstof hier ook veel beter door wordt opgenomen. Door de opbouw en inhoud van onze trainingen, met daarin afwisselende werkvormen en een goede balans tussen theorie en praktijk, investeren wij in een positieve en energieke leerbeleving.

Voorkom escalatie en herken agressie tijdig

Omgaan met agressie kan een uitdagende situatie zijn, vooral wanneer je werkzaam bent in een publieke functie of in een dienstverlenende sector. Het is daarom van groot belang om te weten hoe je adequaat kunt reageren en handelen in situaties waarin agressie voorkomt.

De training omgaan met agressie biedt de nodige kennis en vaardigheden om professioneel en veilig te kunnen handelen in lastige situaties. Je leert o.a. om escalatie te voorkomen, verschillende vormen van agressie te herkennen en deze vervolgens op de juiste wijze om te buigen.

De training omgaan met agressie is geschikt voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met agressie.

Wil je meer informatie ontvangen over deze training of nader kennismaken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en laat je inspireren!

Offerte aanvraag

We kijken ernaar uit om kennis met je te delen!

Vul hieronder je gegevens in. Je ontvangt een bevestiging van je aanvraag in je mailbox. Heb je hulp nodig? Bel even naar 085 – 800 88 50 of stuur ons een e-mail via info@invk.nl