Coachend Leidinggeven

Training: Coachend Leidinggeven

Een team bereikt betere resultaten als elk teamlid de ruimte heeft zijn capaciteiten te ontplooien. Wil jij jouw medewerkers stimuleren het maximale uit hun talenten te halen en zelf sturing te geven aan hun eigen ontwikkeling? In de training Coachend Leidinggeven leer je de kwaliteiten van je medewerkers herkennen en op een inspirerende manier verbinden met de doelen van de organisatie.

Voor wie is de training Coachend Leidinggeven interessant?

Ben jij werkzaam in een leidinggevende functie? En wil je aan de slag met diverse gesprekstechnieken en methoden om de motivatie en zelfsturing binnen jouw team te stimuleren? Dan is deze training over coachend leidinggeven iets voor jou.

Inhoud training

Iedere training is maatwerk. Wij ontwikkelen deze training geheel naar de behoefte van jouw organisatie. Met als leidraad thema’s als:

 • Coachen en leidinggeven bij elkaar brengen
 • Respectvol en coachend confronteren
 • Jouw persoonlijke stijl als coachend leidinggevende
 • Motivatie en zelfsturing beïnvloeden
 • Onbevooroordeeld luisteren en waarnemen
 • Krachtige vragen stellen
 • Diverse gesprekstechnieken en methoden
 • Verschillende vormen van coaching
 • Coachend leidinggeven aan teams
 • Coachen van op het eerste gezicht niet coachbare medewerkers
 • Praktijksituaties
 

Coachend Leidinggeven: oefenen met een trainingsacteur

Coachend leidinggeven leer je vooral door het te doen en te ervaren middels realistische praktijkscenario’s. Binnen deze training bieden we de mogelijkheid om te werken met een professionele trainingsacteur. Door de inzet van een trainingsacteur kunnen situaties snel inzichtelijk en visueel aangeboden worden. Maar ook om deelnemers daadwerkelijk te laten ervaren wat gedrag doet en welk effect dit heeft is de inzet van een trainingsacteur van grote toegevoegde waarde binnen deze training.

Dit alles uiteraard in een veilige leeromgeving waarin iedereen de mogelijkheid aangeboden krijgt om daadwerkelijk te ervaren en te oefenen met de aangereikte tools om zo de spreekwoordelijke eerste stappen te kunnen zetten. Door de opbouw van de training, bestaande uit verschillende werkvormen, zal op laagdrempelige wijze de cursist meegenomen worden in de leermomenten met de trainingsacteur.

Algemeen trainingsdoel

Na deze training ben je in staat om op een coachende manier leiding te geven aan je medewerkers. Je beheerst diverse gesprekstechnieken en ontdekt hierin jouw eigen stijl. Laat je medewerkers groeien en de organisatie excelleren door de potentie van het team optimaal te benutten.

Coachend Leidinggeven: leren en ontwikkelen mag leuk zijn!

Wij zijn van mening dat persoonlijke ontwikkeling naast leerzaam ook leuk mag zijn!
Sterker nog: de ervaring leert dat de leerstof hier ook veel beter door wordt opgenomen. Door de opbouw en inhoud van onze trainingen, met daarin afwisselende werkvormen en een goede balans tussen theorie en praktijk, investeren wij in een positieve en energieke leerbeleving.

Haal het maximale uit de talenten binnen je team

De training ‘Coachend Leidinggeven’ is een waardevolle investering voor managers en leidinggevenden die hun medewerkers willen motiveren en ontwikkelen. In tegenstelling tot traditioneel leidinggeven, waarbij de nadruk ligt op het geven van instructies en controleren van werkzaamheden, richt coachend leidinggeven zich op het faciliteren van groei en ontwikkeling van medewerkers.

Een effectieve training coachend leidinggeven kan bijdragen aan een hogere motivatie en betrokkenheid van medewerkers. Door medewerkers actief te betrekken bij hun eigen ontwikkeling en groei, worden ze gemotiveerder om hun werkzaamheden uit te voeren en hun potentieel te benutten. Bovendien kan een coachende stijl van leidinggeven leiden tot betere prestaties, hogere tevredenheid en een positieve bedrijfscultuur.

Wil je meer informatie ontvangen over deze training of nader kennismaken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en laat je inspireren!

Offerte aanvraag

We kijken ernaar uit om kennis met je te delen!

Vul hieronder je gegevens in. Je ontvangt een bevestiging van je aanvraag in je mailbox. Heb je hulp nodig? Bel even naar 085 – 800 88 50 of stuur ons een e-mail via info@invk.nl