Interactieve DISC Training

DISC Training: inzicht in gedragsstijlen

Ontdek de kracht van persoonlijke ontwikkeling met onze DISC training! Ben je op zoek naar een effectieve manier om je zelfbewustzijn te vergroten, je communicatievaardigheden te verbeteren en betere relaties op te bouwen? Dan is onze DISC training precies wat je nodig hebt!

DISC is een veelgebruikte persoonlijkheidsprofileringstool die helpt bij het begrijpen van gedragsvoorkeuren en communicatiestijlen. Met DISC kun je inzicht krijgen in je eigen gedrag en dat van anderen, waardoor je effectiever kunt communiceren en nog beter met elkaar kunt samenwerken.

Ontdek je eigen persoonlijkheidsstijl en leer hoe deze van invloed is op je gedrag, communicatie en interacties met anderen. Je krijgt diepgaand inzicht in je sterke punten, voorkeursstijlen en mogelijke ontwikkelingsgebieden. Leer hoe je je communicatiestijl kunt aanpassen aan verschillende persoonlijkheden. Ontdek hoe je effectief kunt communiceren, luisteren en begrijpen, zelfs in uitdagende situaties. Verbeter je vermogen om boodschappen duidelijk over te brengen en misverstanden te voorkomen.

Voor wie is deze interactieve DISC training interessant?

Of je nu als medewerker in een team werkt of een leidinggevende positie bekleedt, deze interactieve DISC training kan je helpen om effectiever te communiceren, beter samen te werken en conflicten te voorkomen en op te lossen. 

Deelname aan deze interactieve DISC training is dus interessant voor iedereen die zijn of haar communicatievaardigheden wil verbeteren, collega’s welke beter met elkaar willen samenwerken, leidinggevende welke effectiever leiderschap willen tonen, en hen die conflicten willen oplossen en persoonlijke groei willen stimuleren. Het is een waardevol instrument voor zowel professionele groei als het versterken van persoonlijke relaties.

Inhoud training 

Iedere training is maatwerk. Wij ontwikkelen deze interactieve DISC training geheel naar de behoefte van jouw organisatie. Met als leidraad thema’s als:

  • Introductie DISC-methode
  • Kennismaking met de 4 belangrijkste gedragsstijlen
  • Inzicht in kenmerken en voorkeuren per gedragsstijl
  • Eigen dominante gedragsstijl effectief inzetten
  • Herkennen en interpreteren van gedragsstijlen bij anderen
  • Communicatiestijl aanpassen naar de situatie
  • Teamdynamiek in kaart
  • Samenwerking vergroten
  • Persoonlijke ontwikkeling


DISC Training: oefenen met een trainingsacteur

De kracht van deze interactieve DISC training leer je vooral door het te doen en te ervaren middels realistische praktijkscenario’s. Binnen deze DISC training bieden we de mogelijkheid om te werken met een professionele trainingsacteur. Door de inzet van een trainingsacteur kunnen situaties snel inzichtelijk en visueel aangeboden worden. Maar ook om deelnemers daadwerkelijk te laten ervaren wat gedrag doet en welk effect dit heeft is de inzet van een trainingsacteur van grote toegevoegde waarde binnen deze DISC training.

Dit alles uiteraard in een veilige leeromgeving waarin iedereen de mogelijkheid aangeboden krijgt om daadwerkelijk te ervaren en te oefenen met de aangereikte tools om zo de spreekwoordelijke eerste stappen te kunnen zetten.
Door de opbouw van de training, bestaande uit verschillende werkvormen, zal op laagdrempelige wijze de cursist meegenomen worden in de leermomenten met de trainingsacteur.

Algemeen trainingsdoel

Na afronding van de training heb je meer inzicht in je eigen gedragsstijl, persoonlijkheidskenmerken en communicatievoorkeuren. Je bent je bewust van je sterke punten, valkuilen en ontwikkelingsgebieden. Je bent in staat om je eigen communicatiestijl aan te passen naar verschillende gedragsstijlen waardoor je beter kunt communiceren met anderen. Hiernaast ben je in staat gedragsstijlen bij anderen te herkennen waardoor je beter in staat bent om in te spelen op de behoeften en verwachtingen van de mensen met wie je werkt. 

Ook zul je nog effectiever kunnen samenwerken in teamomgevingen en de diversiteit aan gedragsstijlen binnen een team beter kunnen waarderen. Je leert begrijpen hoe je de sterke punten van elk teamlid kan benutten en conflicten kunt oplossen op een constructieve manier.

Interactieve DISC Training: leren en ontwikkelen mag leuk zijn!

Wij zijn van mening dat persoonlijke ontwikkeling naast leerzaam ook leuk mag zijn! Sterker nog: de ervaring leert dat de leerstof hier ook veel beter door wordt opgenomen. Door de opbouw en inhoud van onze trainingen, met daarin afwisselende werkvormen en een goede balans tussen theorie en praktijk, investeren wij in een positieve en energieke leerbeleving.

Communicatiestijlen en gedragsvoorkeuren

Begrijp hoe verschillende persoonlijkheden invloed hebben op de teamdynamiek en samenwerking. Leer hoe je de sterke punten van elk teamlid kunt benutten, conflicten kunt oplossen en een positieve werkomgeving kunt creëren.

Krijg inzicht in je groeipotentieel en identificeer concrete actiestappen om je persoonlijke en professionele doelen te bereiken. Leer hoe je je sterke punten kunt benutten en je zwakkere punten kunt ontwikkelen.

Wil je meer informatie ontvangen over deze interactieve DISC training of nader kennismaken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en laat je inspireren.

Offerte aanvraag

We kijken ernaar uit om kennis met je te delen!

Vul hieronder je gegevens in. Je ontvangt een bevestiging van je aanvraag in je mailbox. Heb je hulp nodig? Bel even naar 085 – 800 88 50 of stuur ons een e-mail via info@invk.nl