Kennisevent: Omgaan met Agressie

Training: Omgaan met Agressie (en ander lastig gedrag)

Het Nederlands Instituut voor Kennisoverdracht (INVK) opent haar deuren om jou te ontvangen op het prachtige landgoed Kasteel Groeneveld te Baarn voor het kennisevent ‘omgaan met agressie’. Het betreft een open inschrijving waarbij iedereen zich individueel kan aanmelden voor deelname aan deze training. Uiteraard is het ook mogelijk om je met meerdere personen aan te melden.

Helaas krijgen veel mensen tijdens hun werk met agressie, frustratie en emoties te maken. Maar hoe ga je om met (verschillende vormen van) agressie en ander lastig gedrag op de werkvloer? En hoe kun je agressie veelal in een vroeg stadium al voorkomen en op effectieve wijze ombuigen?

Omgaan met agressie kan een uitdagende situatie zijn, vooral wanneer je werkzaam bent in een publieke functie of in een dienstverlenende sector. Het is daarom van groot belang om te weten hoe je adequaat kunt reageren en handelen in situaties waarin agressie voorkomt.

De training ‘omgaan met agressie’ biedt de nodige kennis en vaardigheden om professioneel en veilig te kunnen handelen in lastige situaties. Je leert o.a. om escalatie te voorkomen, verschillende vormen van agressie te herkennen en deze vervolgens op de juiste wijze om te buigen.

Voor wie is deelname aan deze agressietraining interessant?

De training ‘Omgaan met agressie’ sluit aan bij iedereen die in de dagelijkse praktijk beter wil leren omgaan met agressie, frustratie en/of ander vervelend gedrag.

Inhoud programma

Tijdens deze agressietraining ontmoet je onze deskundige trainers op het gebied van weerbaarheid en agressie en zul je deelnemen aan verschillende programma onderdelen vol diverse ludieke werkvormen, inspirerende theorie en waardevolle praktijkscenario’s. Gedurende deze dag komen o.a. de volgende onderdelen aan bod:

  • Effectief omgaan met verschillende vormen van agressie en intimidatie
  • Verschillende vormen van agressie weten te onderscheiden in de praktijk
  • Zowel je persoonlijke als professionele grenzen weten te stellen en bewaken
  • Agressie tijdig (h)erkennen en effectief ombuigen
  • Omgaan met frustratiegedrag en emoties
  • Instrumentele agressie begrenzen
  • Zelfcontrole technieken toepassen
  • Inzicht in persoonlijke kwaliteiten en valkuilen 
  • De-escalerend handelen
 

Agressietraining: oefenen met een trainingsacteur (optioneel)

Omgaan met agressie leer je vooral door het te doen en te ervaren middels realistische praktijkscenario’s. Binnen deze training bieden we vrijblijvend de mogelijkheid om te werken met een professionele trainingsacteur. Door de inzet van een trainingsacteur kunnen situaties snel inzichtelijk en visueel aangeboden worden. Maar ook om je daadwerkelijk te laten ervaren wat gedrag doet en welk effect dit heeft is de inzet van een trainingsacteur van grote toegevoegde waarde binnen deze agressietraining.

Iedereen krijgt binnen deze training dan ook de mogelijkheid aangeboden om daadwerkelijk te ervaren en te oefenen met de aangereikte tools om zo de spreekwoordelijke eerste stappen te kunnen zetten. Liever vanaf de zijlijn observeren? Dit is uiteraard ook mogelijk. Door de opbouw van de training, bestaande uit verschillende werkvormen, zal je op laagdrempelige wijze meegenomen worden in de leermomenten met de trainingsacteur.

Resultaat van deelname

Na deelname aan de training ‘omgaan met agressie’ ben je in staat om verschillende vormen van emotie en agressie te onderscheiden en hier effectief en de-escalerend op te reageren. je bent weerbaarder, weet je eigen spanning te reguleren en zowel je persoonlijke als professionele grenzen effectief te stellen en te (blijven) bewaken.

Omgaan met Agressie: leren en ontwikkelen mag leuk zijn!

Wij zijn van mening dat persoonlijke ontwikkeling naast leerzaam ook leuk mag zijn!
Sterker nog: de ervaring leert dat de leerstof hier ook veel beter door wordt opgenomen. Door de opbouw en inhoud van deze training, met hierin afwisselende werkvormen en een goede balans tussen theorie en praktijk, investeren wij in een positieve en energieke leerbeleving. 

Welkom op onze locatie

Wij ontvangen jou graag op het prachtige landgoed Kasteel Groeneveld te Baarn. Kasteel Groeneveld te Baarn is één van de mooiste voorbeelden van een landhuis uit de stijlperiode van de Rococo. De rijke geschiedenis komt tot leven door onder andere de originele behangselschilderingen en het prachtige stucwerk uit de 18e eeuw.

Een mooie indrukwekkende locatie om met elkaar een inspirerende dag te beleven. De locatie zal ongetwijfeld bijdragen aan de ontspannen sfeer en de algehele beleving van deelname aan dit kennisevent. Zo voelt deze trainingsdag tegelijkertijd als een memorabel uitje.

Hiernaast zal gedurende de gehele dag de catering zeer goed verzorgd zijn. Kortom: een ideale combinatie om samen te komen en te genieten van een leuke, inspirerende en leerzame dag.

Praktische informatie

Meld je aan

We kijken ernaar uit om kennis met je te delen!

Deze training betreft een open inschrijving. Je kunt je dus eenvoudig individueel of samen met collega’s aanmelden. Vul hieronder je gegevens in. Je ontvangt vervolgens een bevestiging van je inschrijving in je mailbox. Heb je hulp nodig? Bel even naar 085 – 800 88 50 of stuur ons een e-mail via: info@invk.nl


Factuurgegevens