Kennisevent: Coachend Leidinggeven

Training: Coachend Leidinggeven

Het Nederlands Instituut voor Kennisoverdracht (INVK) opent haar deuren om jou te ontvangen op het prachtige landgoed Kasteel Groeneveld te Baarn voor het kennisevent ‘Coachend Leidinggeven’. Het betreft een open inschrijving waarbij iedereen zich individueel kan aanmelden voor deelname aan deze training. Uiteraard is het ook mogelijk om je met meerdere personen aan te melden.

Een team bereikt betere resultaten als elk teamlid de ruimte heeft zijn capaciteiten te ontplooien. Wil jij jouw medewerkers stimuleren het maximale uit hun talenten te halen en zelf sturing te geven aan hun eigen ontwikkeling? In de training Coachend Leidinggeven leer je de kwaliteiten van je medewerkers herkennen en op een inspirerende manier verbinden met de doelen van de organisatie.

Haal het maximale uit de talenten binnen je team

Het kennisevent ‘Coachend Leidinggeven’ is een waardevolle investering voor managers en leidinggevenden die hun medewerkers willen motiveren en ontwikkelen. In tegenstelling tot traditioneel leidinggeven, waarbij de nadruk ligt op het geven van instructies en controleren van werkzaamheden, richt coachend leidinggeven zich op het faciliteren van groei en ontwikkeling van medewerkers.

Een effectieve training coachend leidinggeven kan bijdragen aan een hogere motivatie en betrokkenheid van medewerkers. Door medewerkers actief te betrekken bij hun eigen ontwikkeling en groei, worden ze gemotiveerder om hun werkzaamheden uit te voeren en hun potentieel te benutten. Bovendien kan een coachende stijl van leidinggeven leiden tot betere prestaties, hogere tevredenheid en een positieve bedrijfscultuur.

Voor wie is de training Coachend Leidinggeven interessant?

Ben jij werkzaam in een leidinggevende functie? En wil je aan de slag met diverse gesprekstechnieken en methoden om de motivatie en zelfsturing binnen jouw team te stimuleren? Dan is deze training over coachend leidinggeven iets voor jou.

Inhoud training

Tijdens dit kennisevent ontmoet je onze deskundige trainers op het gebied van coachend leidinggeven en zul je deelnemen aan verschillende programma onderdelen vol diverse ludieke werkvormen, inspirerende theorie en waardevolle praktijkscenario’s. Gedurende deze dag kunnen o.a. de volgende onderdelen aan bod komen:

 • Coachen en leidinggeven bij elkaar brengen
 • Respectvol en coachend confronteren
 • Jouw persoonlijke stijl als coachend leidinggevende
 • Motivatie en zelfsturing beïnvloeden
 • Onbevooroordeeld luisteren en waarnemen
 • Krachtige vragen stellen
 • Diverse gesprekstechnieken en methoden
 • Verschillende vormen van coaching
 • Coachend leidinggeven aan teams
 • Coachen van op het eerste gezicht niet coachbare medewerkers
 • Praktijksituaties
 

Coachend Leidinggeven: oefenen met een trainingsacteur (optioneel)

Coachend leidinggeven leer je vooral door het te doen en te ervaren middels realistische praktijkscenario’s. Binnen deze training bieden we de mogelijkheid om te werken met een professionele trainingsacteur. Door de inzet van een trainingsacteur kunnen situaties snel inzichtelijk en visueel aangeboden worden. Maar ook om deelnemers daadwerkelijk te laten ervaren wat gedrag doet en welk effect dit heeft is de inzet van een trainingsacteur van grote toegevoegde waarde binnen deze training.

Iedereen krijgt binnen deze training dan ook de mogelijkheid aangeboden om daadwerkelijk te ervaren en te oefenen met de aangereikte tools om zo de spreekwoordelijke eerste stappen te kunnen zetten. Liever vanaf de zijlijn observeren? Dit is uiteraard ook mogelijk. Door de opbouw van de training, bestaande uit verschillende werkvormen, zal je op laagdrempelige wijze meegenomen worden in de leermomenten met de trainingsacteur.

Algemeen trainingsdoel

Na deze training ben je in staat om op een coachende manier leiding te geven aan je medewerkers. Je beheerst diverse gesprekstechnieken en ontdekt hierin jouw eigen stijl. Laat je medewerkers groeien en de organisatie excelleren door de potentie van het team optimaal te benutten.

Coachend Leidinggeven: leren en ontwikkelen mag leuk zijn!

Wij zijn van mening dat persoonlijke ontwikkeling naast leerzaam ook leuk mag zijn!
Sterker nog: de ervaring leert dat de leerstof hier ook veel beter door wordt opgenomen. Door de opbouw en inhoud van onze trainingen, met daarin afwisselende werkvormen en een goede balans tussen theorie en praktijk, investeren wij in een positieve en energieke leerbeleving.

Welkom op onze locatie

Wij ontvangen jou graag op het prachtige landgoed Kasteel Groeneveld te Baarn. Kasteel Groeneveld te Baarn is één van de mooiste voorbeelden van een landhuis uit de stijlperiode van de Rococo. De rijke geschiedenis komt tot leven door onder andere de originele behangselschilderingen en het prachtige stucwerk uit de 18e eeuw.

Een mooie indrukwekkende locatie om met elkaar een inspirerende dag te beleven. De locatie zal ongetwijfeld bijdragen aan de ontspannen sfeer en de algehele beleving van deelname aan dit kennisevent. Zo voelt deze trainingsdag tegelijkertijd als een memorabel uitje.

Hiernaast zal gedurende de gehele dag de catering zeer goed verzorgd zijn. Kortom: een ideale combinatie om samen te komen en te genieten van een leuke, inspirerende en leerzame dag.

Praktische informatie

Meld je aan

We kijken ernaar uit om kennis met je te delen!

Deze training betreft een open inschrijving. Je kunt je dus eenvoudig individueel of samen met collega’s aanmelden. Vul hieronder je gegevens in. Je ontvangt vervolgens een bevestiging van je inschrijving in je mailbox. Heb je hulp nodig? Bel even naar 085 – 800 88 50 of stuur ons een e-mail via info@invk.nl


Factuurgegevens