Kennisevent Communicatie & Gesprekstechnieken

Training: Communicatie en Gesprekstechnieken

Het Nederlands Instituut voor Kennisoverdracht (INVK) opent haar deuren om jou te ontvangen op het prachtige landgoed Kasteel Groeneveld te Baarn voor het kennisevent ‘Communicatie & Gesprekstechnieken’. Het betreft een open inschrijving waarbij iedereen zich individueel kan aanmelden voor deelname aan deze training. Uiteraard is het ook mogelijk om je met meerdere personen aan te melden.

Een training communicatie en gesprekstechnieken is een belangrijke investering voor elk individu of team dat betrokken is bij interacties met anderen, zowel professioneel als persoonlijk. Communicatie en gesprekstechnieken zijn namelijk essentieel voor succesvolle interacties en relaties.

Hoe je iets communiceert en wanneer je dat doet, heeft direct effect op het resultaat. Goede communicatie kan de samenwerking bevorderen en processen soepeler laten verlopen.

Bevorder succesvolle interacties in de praktijk

Het kennisevent ‘Communicatie en Gesprekstechnieken’ kan van onschatbare waarde zijn voor individuen en teams die effectief willen communiceren en succesvolle interacties willen hebben. Het kan bijdragen aan persoonlijke en professionele ontwikkeling, en helpen bij het opbouwen van sterke relaties binnen en buiten de werkomgeving.

Voor wie is de training Communicatie en Gesprekstechnieken interessant?

Voor iedereen binnen de organisatie, zowel medewerkers als leidinggevende die hun vaardigheden op het gebied van communicatie en gesprekstechnieken verder willen ontwikkelen. 

Medewerkers: Het is belangrijk voor werknemers om effectief te kunnen communiceren met collega’s, klanten en andere belanghebbenden. Een training communicatie en gesprekstechnieken kan hen helpen om hun communicatieve vaardigheden te verbeteren en zich zelfverzekerder te voelen in interacties met anderen.

Managers en leidinggevenden: Goede communicatie is essentieel voor succesvol leiderschap en het opbouwen van sterke teams. Een training communicatie en gesprekstechnieken kan managers en leidinggevenden helpen om hun leiderschapsvaardigheden te verbeteren en effectief te communiceren met hun teamleden.

Inhoud training

Tijdens dit kennisevent ontmoet je onze deskundige trainers op het gebied van communicatie & Gesprekstechnieken en zul je deelnemen aan verschillende programma onderdelen vol diverse ludieke werkvormen, inspirerende theorie en waardevolle praktijkscenario’s. Gedurende deze dag kunnen o.a. de volgende onderdelen aan bod komen:

 • Gesprekstechnieken
 • Communicatiestijlen
 • Doelgericht en helder communiceren
 • Luistervaardigheden
 • Flexibel inzetten van verschillende voorkeursstijlen
 • Maken van de juiste keuzes en beslissingen in het gesprek
 • Non-verbale communicatie en lichaamstaal
 • Assertiviteit en zelfvertrouwen in communicatie
 • Voorkomen van misverstanden
 • Terugkoppeling aan de hand van feedback
 • Aanspreken en corrigeren
 • Afspraken maken die tot concrete resultaten leiden
 • Motiveren
 • Persoonlijke vaardigheden en valkuilen
 

Communicatie en gesprekstechnieken: oefenen met een trainingsacteur (optioneel)

Het toepassen van de juiste communicatie en gesprekstechnieken leer je vooral door het te doen en te ervaren middels realistische praktijkscenario’s.
Binnen deze training bieden we de mogelijkheid om te werken met een professionele trainingsacteur. Door de inzet van een trainingsacteur kunnen situaties snel inzichtelijk en visueel aangeboden worden. Maar ook om deelnemers daadwerkelijk te laten ervaren wat gedrag doet en welk effect dit heeft is de inzet van een trainingsacteur van grote toegevoegde waarde binnen deze training.

Iedereen krijgt binnen deze training dan ook de mogelijkheid aangeboden om daadwerkelijk te ervaren en te oefenen met de aangereikte tools om zo de spreekwoordelijke eerste stappen te kunnen zetten. Liever vanaf de zijlijn observeren? Dit is uiteraard ook mogelijk. Door de opbouw van de training, bestaande uit verschillende werkvormen, zal je op laagdrempelige wijze meegenomen worden in de leermomenten met de trainingsacteur.

Algemeen trainingsdoel

Na deze training beheers je verschillende communicatietechnieken welke jou helpen om het beste uit jezelf en jouw collega en/of medewerkers te halen. Je bent in staat om verschillende communicatiestijlen in te zetten en hiernaast weet je op effectieve wijze te communiceren binnen uiteenlopende situaties.

Communicatie en Gesprekstechnieken: leren en ontwikkelen mag leuk zijn!

Wij zijn van mening dat persoonlijke ontwikkeling naast leerzaam ook leuk mag zijn! Sterker nog: de ervaring leert dat de leerstof hier ook veel beter door wordt opgenomen. Door de opbouw en inhoud van onze trainingen, met daarin afwisselende werkvormen en een goede balans tussen theorie en praktijk, investeren wij in een positieve en energieke leerbeleving. 

Welkom op onze locatie

Wij ontvangen jou graag op het prachtige landgoed Kasteel Groeneveld te Baarn. Kasteel Groeneveld te Baarn is één van de mooiste voorbeelden van een landhuis uit de stijlperiode van de Rococo. De rijke geschiedenis komt tot leven door onder andere de originele behangselschilderingen en het prachtige stucwerk uit de 18e eeuw.

Een mooie indrukwekkende locatie om met elkaar een inspirerende dag te beleven. De locatie zal ongetwijfeld bijdragen aan de ontspannen sfeer en de algehele beleving van deelname aan dit kennisevent. Zo voelt deze trainingsdag tegelijkertijd als een memorabel uitje.

Hiernaast zal gedurende de gehele dag de catering zeer goed verzorgd zijn. Kortom: een ideale combinatie om samen te komen en te genieten van een leuke, inspirerende en leerzame dag.

Praktische informatie

Meld je aan

We kijken ernaar uit om kennis met je te delen!

Deze training betreft een open inschrijving. Je kunt je dus eenvoudig individueel of samen met collega’s aanmelden. Vul hieronder je gegevens in. Je ontvangt vervolgens een bevestiging van je inschrijving in je mailbox. Heb je hulp nodig? Bel even naar 085 – 800 88 50 of stuur ons een e-mail via info@invk.nl


Factuurgegevens