Van Werkdruk naar Werkgeluk

Buig werkdruk effectief om naar werkgeluk

Werkgeluk staat op nummer 4 in de lijst van management thema’s en is onlosmakelijk verbonden met werkdruk. De kosten voor werkgevers lopen op tot in de miljoenen en werk stress gerelateerd verzuim heeft een negatief effect op organisaties. Dit in combinatie met de krapte op de arbeidsmarkt maakt dat werkgeluk cruciaal is voor het succes van je organisatie.

Werkdruk wordt in Nederland op verschillende manieren ervaren. Het is een veelvoorkomend probleem dat zowel werknemers als werkgevers raakt. Werkdruk kan verschillende oorzaken hebben, zowel interne als externe factoren. De impact van werkdruk op werknemers kan groot zijn. Het kan leiden tot stress, vermoeidheid, burn-out en andere gezondheidsproblemen. Daarnaast kan het ook invloed hebben op de motivatie, betrokkenheid en tevredenheid van de werknemers. Werkdruk kan dus een negatieve invloed hebben op zowel het welzijn als de prestaties van werknemers.

Werkgeluk kan daarentegen een positieve invloed hierop hebben. Wanneer we de werkdruk kunnen ombuigen naar werkgeluk kent dat veel voordelen. Naast het welzijn zijn gelukkige werknemers namelijk een stuk productiever, creatiever en positiever ingesteld, hiermee zorgen ze ook voor meer gelukkige mensen in hun directe (werk-) omgeving en voor een positiever imago van het bedrijf waar zij werken.

Wat ervaren wij nou als werkdruk, wat is stress, wanneer ligt de lat te hoog, wat zijn de gevolgen van te veel stress, hoe ziet werkgeluk eruit en wat levert het ons op?

Tijdens deze inspiratiesessie met vakgenoten ontdek je:

  • Wat werkdruk en stress nu eigenlijk exact is en welke gevolgen dit kan hebben.
  • Wat je preventief kunt toepassen om uitval in de praktijk zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Hoe je effectief werkgeluk van jezelf en je medewerkers verder kunt vergroten.

Na afloop van deze inspiratiesessie zul je werkdruk binnen jouw organisatie eerder (h)erkennen en in staat zijn het werkgeluk verder te bevorderen.

Sluit je aan bij de inspiratiesessie ‘Van Werkdruk naar Werkgeluk’, en laat je inspireren!

Praktische informatie

Ochtendprogramma

09:00 – 09:30

Inloop & Ontvangst 

09:30 – 10:50

Opening en start eerste helft inspiratiesessie

10:50 – 11:10

Netwerkpauze 

11:10 – 12:15

Tweede helft inspiratiesessie

12:15 – 13:00

Netwerklunch

Middagprogramma

13:00 – 14:30

Kennissessie - ronde 1

14:30 – 14:55

Netwerkpauze

14:55 – 16:25

Kennissessie - ronde 2

16:25 – 16:35

Afsluiting vanuit de plenaire theaterzaal

* Klik hier voor een uitgebreider overzicht van de inhoud van het programma en de opzet van onze inspirerende kennisevents.

Meld je aan

We kijken ernaar uit om kennis met je te delen!

Vul hieronder je gegevens in. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving in je mailbox. Heb je hulp nodig? Bel even naar 085 – 800 88 50 of stuur ons een e-mail info@invk.nl


Factuurgegevens

Deze kennisdelers kijken al vooruit

Hans Schütt
Hans Schütt
Gemeente Edam-Volendam
Lees verder
Vaak zie je het in je eigen organisatie niet meer en door deze gesprekken en sessies krijg je dus die wake-up call die je meteen kunt toepassen.” Met name de tactische en strategische tips zijn erg bruikbaar. Echter zijn deze niet heel spannend om te vertellen maar voor intern gebruik wel erg handig!
Yvonne Bandt
Yvonne Bandt
Apotheek Zaans Medisch Centrum
Lees verder
Het INVK maakt zich hard voor het vergaren en het delen van kennis zodat deze opgedane kennis toegepast kan worden in de dagelijkse praktijk.
Dennis Kroon
Dennis Kroon
Meester & Kuiper
Lees verder
Kennisinstituut waar je op een unieke manier kennis krijgt.
Alexander de Boon
Alexander de Boon
Tremco CPG Netherlands B.V.
Lees verder
Fantastische training gehad betreffende Invloedrijk Leiderschap van Ad Bastiaanse bij het INVK. Mooie open discussies, nuttige groep sessies en vooral ook veel zelfreflectie. Allemaal perfect begeleid door Ad, waarvoor dank!"
Jan Hendriksen
Jan Hendriksen
Christelijke Basisschool De Borgwal
Lees verder
Erg goed dat de link wordt gelegd met het bedrijfsleven. Informatie die je normaal uit boeken haalt haal je nu uit de interactieve sessies. Sommige dingen moet je gewoon kennen/weten."